אין חטיף עוף טעים יותר מכבד עוף עסיסי צלוי ברוטב עשיר ומענג. כבדי עוף יכולים לשמש כמנת פתיחה מרשימה, מנה ראשונה או אפילו מנה עיקרית ברמה. מן הסתם כבר אכלתם במהלך חייכם מגוון סוגי כבדי עוף צלויים בשלל ורסיות ומתכונים, אבל מתכון כזה מיוחד עוד לא טעמתם אף פעם. לא מאמינים? תנסו בעצמכם!
מרכיבים:
- 1/2 קילו כבד צלוי טרי
- 2 בצל פרוס לטבעות
- 5 שיני שום פרוסות
- 4 כפות סויה
- 2 כפות סילאן
- 4 כפות סוכר חום / לבן
- חצי כוס מים
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כפית שום גבישי
- מעט שמן לטיגון
- 1 קופסא שימורים פטריות
אופן ההכנה:
מחממים את השמן על אש גבוהה עד להרתחתו, ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה יפה. חשוב לתת לבצל והשום את מלוא הזמן לטיגון עמוק ומלא, ללא קיצורי תהליכים.
לאחר מכן מוסיפים את הכבדים הטריים על הבצל והשום המטוגנים, ומערבבים היטב. נותנים להם לעבוד כ 2 דקות.
לאחר שתי הדקות מוסיפים למחבת את שאר המרכיבים כאשר את הפטריות מוסיפים רק בסוף, וממשיכים לטגן את הכול ביחד עוד מספר דקות תוך כדי ערבוב .
המלצת הגשה:
פורסים בגט טרי לפרוסות בעובי של כ 1.5 ס"מ כל אחת, מורחים אותן במעט שמן זית, ומעבירים אותן לטוסטר לחיץ או לתנור מחומם עד להזהבה. כאשר פרוסות הבגט מגיעות למרקם קריספי, מוזגים עליהן את הכבדים עם הרוטב והבצלים ומגישים חם.