הסוד הגדול בבשר ראש זה הבישול הארוך שלו. לגבי הטעמים שלו אין ספק שנקבל את המירב, והשאר רק תלוי במידת הסבלנות שלנו. לבשר הראש לוקח זמן להתמסר לתבשיל, אבל כעבור מספר שעות בישול כאשר זה קורה, נוצר קסם של טעמים שמערפלים את החושים. המנה הזאת היא חגיגית במהותה, בגלל המלכותיות שהיא משדרת גם בטעמים, גם במרקמים וכמובן בנראות המשגעת שלה.
מרכיבים:
- 1.5 ק"ג בשר ראש חתוך לקוביות גדולות
- 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
- 5 שיני שום
- שמן לטיגון
- כף פפריקה מתוקה
- כף שאטה / צ'ילי גרוס
- פלפל שחור
אופן ההכנה:
מביאים את השמן לרתיחה, ומטגנים את הבצל עד לכדי הזהבה יפה. מוסיפים את השום ואת קוביות הבשר. את קוביות הבשר צורבים מכל הכיוונים לאורך כ20 שניות בכל צד.
לאחר מכן מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. ועכשיו רק נותר לנו לבשל את הקדירה על להבה נמוכה כ 4-5 שעות עד שהבשר יהיה נימוח ורך. חשוב מאוד לערבב את הסיר מידי פעם במהלך הבישול.
מומלץ מאד להגיש את בשר הראש על מצע של פירה תפו"א ובטטה. או לצד ירקות מאודים.