את המפגש המסעיר הזה בין נתח אנטריקוט ברוטב יין העשוי בצורה נכונה וטובה עם בלוטות הטעם, אף אחד לא ישכח אף פעם. נתח האנטריקות מטבעו רווי בטעמי בשר מיוחדים ונדירים שאי אפשר להיגמל מהם. את המתכון הבא אנשים עושים שוב ושוב באובססיביות, וזאת בגלל בחירת המרכיבים המדויקת והמושכלת של המתכון, כאשר כל מרכיב ומרכיב מחמיא לאנטריקוט בדרכו הייחודית. אז בואו נכין אותו יחד.
מרכיבים לבשר:
- 5 סטייקים של אנטריקוט (במשקל 300 גרם כל אחד)
- שמן זית,
- מלח ופלפל
מרכיבים לרוטב:
- 3 שיני שום קלופות
- 1 סלסלה פטריות שמפיניון פרוסות
- 200 מ"ל יין אדום
- 1 כפית סילאן | 1 כף רוטב סויה
- קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
הכנת הבשר: מחממים מראש שמן זית במחבת עד שהוא לוהט. ובינתיים מתבלים את
הסטייקים במלח ופלפל (לפי טעם אישי) וכאשר השמן מגיע לנקודת הרתיחה שלו צורבים בו את האנטריקוט דקה מכל צד עד להזהבה.
לאחר מכן מטגנים את הסטייקים עוד 4 דקות בכל צד כאשר המחבת מכוסה הרמטית,
ובסיום הטיגון מסירים אותם מהאש ונותנים להם לנוח כ 3 דקות.
להכנת הרוטב: באותה מחבת בה טיגנו את הסטייקים, מטגנים עכשיו את הפטריות יחד
עם השום עד להזהבה יפה. ואז מוסיפים את היין, סויה וסילאן ומבשלים ביחד
ברתיחה חזקה עד לשלב בו רוב הנוזלים מתאדים החוצה, ובמחבת נותר רק מעין סירופ מצומצם ומרוכז, ובעל טעמים משגעים.
להגשה: פורסים את הבשר בעדינות לפרוסות בעובי 1 ס"מ ויוצקים מעל את הרוטב המיוחד.
אוחח אתם הולכים לאכול טוב עכשיו, בתיאבון.