לשון בקר כאשר מכינים אותה כמו שצריך, אין לה תחליף. הנימוחות והרכות שלה עוטפים את הפה, והטעמים הכול כך מיוחדים שלה יוצרים מערבולת טעמים מטורפת בחלל הפה, שמסבה עונג רב.
רכיבים:
- 1.5 ק"ג לשון בקר
- 4 בצל גדול
- 2 שיני שום
- 2 גזר מקלות
- 1 סלק
- 1 סלרי ראש
- 1 ליטר מים
- 3כפות שמן זית
הוראות הכנה
את הסלק הבצל הגזר והסלרי ראש יש לחתוך לקוביות, ואת השום לחתוך לפרוסות. לאחר הרתחה מוקדמת של שמן הזית יש לטגן את הירקות עד להשחמה קלה. לאחר מכן יש להוסיף את המים ולהביא להרתחה בשלב זה נוסיף גם את הבשר, ננמיך את הלהבה וניתן לתבשיל לעבוד כ5 שעות על אש נמוכה. לאחר תום הבישול לקלף את הלשון כאשר היא עוד חמה, נקרר אותה ונפרוס בעדינות, בתאבון.
אגב תבשיל הלשון, נשמר היטב בהקפאה, כך שאל תהססו להקפיא אותו בעת הצורך.