קבלו את התכון המושלם לפרגיות על האש. הפרגית כשלעצמה לא צריכה הרבה בשביל להיות טעימה בטירוף. לנו רק נותר לטפל בה בצורה נכונה, ולהכין אותה כנדרש, ונוכל לעשות זאת בהצלחה מרובה באמצעות המתכון הייחודי הבא. אז תתכוננו לחוויית טעמים כובשת, יצאנו לדרך.
מרכיבים לבשר:
- 1 ק"ג פרגיות
מרכיבים למרינדה הפיקנטית:
- 1 פלפל ירוק חריף – קצוץ דק דק
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 3 שיני שום כתושות
- 3 כפות שמן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 3 כפות רוטב סויה
- 3 כפות רוטב טריאקי
את התיבול תוכלו להתאים ולשנות מעט לפי טעמכם האישי.
אופן ההכנה:
הניחו בקערה את כל המרכיבים של המרינדה הפיקנטית ותערבבו היטב עד לקבלת מרינדה בעלת מרקם אחיד.
הניחו את הפרגיות בתוך קערת המרינדה, ערבבו היטב, הכניסו אותה לתוך המקרר לאורך כשעה, ותנו לפרגיות את הזמן הדרוש להן לספוח את הטעם המיוחד של המרינדה.
לאחר זמן ההמתנה מוציאים את הפרגיות מהקירור ומניחים אותן על המנגל או הפלנצ'ה.
צולים במשך כ- 5 דקות מכל צד עד להשחמה יפה ומגישים.
מומלץ מאוד להגיש את הפרגיות הרותחות בתוך פיתה עם חמוצים, ירקות, חומס, טחינה וסחוג, ועוד דברים טעימים שאתם מחבבים.