אם בא לכם להכין מנת עוף מפתיעה, יפה ומרגשת. המנה הזו היא בול בשבילכם. הנראות הוויזואלית של המנה היא משגעת, והטעמים שלה הם וואו אחד גדול. את המתכון הבא מומלץ להכין לארוחות מיוחדות, הילדים יעופו על זה, והמבוגרים לא יחדלו מללקק את האצבעות ואת הצלחת.
מרכיבים לעוף :
- חזה עוף פרוס לשניצל
- פרורי לחם מוזהבים
מרכיבים למצע ירקות:
- 1 בטטה
- 1 קישוא
- 2 גזר
- 1 בצל
- 3 שיני שום
- 1 גמבה אדומה
מרכיבים לרוטב:
- 5 כפות שמן
- פלפל, מלח
- 3 כפות רוטב צ'ילי
- 2 כפות רוטב סויה
- פפריקה
- צ'ילי גרוס
אופן ההכנה:
תחילה יש לפרוס את הירקות לפרוסות יפות (לא עבות מידי ולא דקות מידי) ולהניח באופן מסודר בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
בשלב שלאחר מכן יש לטבול קלות את רצועות חזה העוף במים, ולאחר מכן לצפות אותן היטב בפרורי הלחם. ועכשיו נשאר רק לגלגל בזהירות את חזה העוף ולהניח על מצע הירקות בתבנית.
ובינתיים בקערה נפרדת לערבב ולבחוש את כל חומרי הרוטב היטב, וכאשר מתקבל רוטב בעל מרקם אחיד יש לשפוך אותו על החזה עוף שיכסה את הכול,
להכניס לתנור ל- 40 דקות בחום של 180 מעלות. בתאבון.