קבלו מנת עוף מרעננת ומגוונת. עם העוף ניתן לבצע כל כך הרבה סוגי מנות טעימות מאוד. אך אנחנו נוטים להתקבע לעיתים על 2 או 3 מתכונים קבועים, ולא מצליחים לצאת מהקופסה ומהקיבעון, ועל הדרך אנחנו מפספסים טעמים מדהימים, וחבל. לכן בדיוק נועדה המנה הבאה, להציג לכם את טעמי העוף המיוחדים מזווית שטרם הכרתם. בואו נבשל…
מרכיבים למנה:
- 3 כפות שמן
- ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות
- מלח ופלפל
- פרחי ברוקולי
- חצי כוס אגוזי קשיו קלויים
מרכיבים לרוטב:
- 3 כפות רוטב סויה
- 2 כפות דבש
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 3 כפות שמן שומשום קלוי
להגשה:
- 2 בצל ירוק קצוצים
- אורז לבן מבושל
אופן ההכנה:
קודם כל מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד, ובמקביל מחממים מחבת עם שמן עד להרתחה מלאה, כאשר השמן מגיע לטמפרטורה הנכונה מוסיפים בעדינות את קוביות חזה העוף, מתבלים אותן מעל במלח ופלפל ומקפיצים עד שהן משנות את הגוון שלהן.
בשלב הזה מוסיפים גם את פרחי הברוקולי ומקפיצים אותם יחד עם קוביות חזה העוף עוד כ 2-3 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם. ממשיכים לבשל עוד ומוסיפים את אגוזי הקשיו ואת הרוטב ומערבבים היטב יחד, וממתינים בסבלנות עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם.
ועכשיו כל שנותר לנו לעשות זה להוריד את המחבת מהאש, להעביר את התכולה הטעימה לצלחות עם אורז (לצקת מעל האורז) , ולהוסיף בצל ירוק ושומשום מלמעלה.
בתאבון רב.