רוצים להתפנק עם ארוחה טעימה ועשירה והכל בתבנית אחת? המתכון הבא הוא בול בשבילכם. אין ארוחה מזינה וטעימה יותר מכרעיים עוף בתוספת מניפות תפוחי אדמה ובטטות. עם המתכון הזה תשיגו ארוחה ברמה גבוהה מבלי ללכלך יותר מידי כלי מטבח וסירים, אז יצאנו לדרך?
מרכיבים:
- 4 כרעיים עוף
- 1 ראש שום קלוף ופרוס
- 6 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 בטטות קטנות (לבחירה)
- 3 בצלים
לתיבול:
- ½ כוס שמן זית
- כף פפריקה
- כף דבש
- כפית מלח גס
- כפית פלפל שחור גרוס
- 5 כפות רוטב צ'ילי
- צ'ילי גרוס
- 5 כפות סויה
- כף פטרוזיליה יבשה קצוצה
- כף בזיליקום יבש קצוץ
- כף גבישי שום
אופן ההכנה:
מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה את כרעיים העוף, פורסים בעדינות כל תפוח אדמה, בטטה ובצל לפרוסות דקיקות ואסטטיות ככל האפשר, אבל לא עד הסוף. כלומר נותנים חתכים עמוקים עד כמעט לסוף הירק, אבל עדיין משארים אותו מחובר למטה, וככה אנחנו משיגים את המניפה שאנחנו רוצים. את מניפות הירקות מניחים בתבנית לצד הכרעיים.
בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל מרכיבי התיבול לצורך קבלת הרוטב. מערבבים ומערבבים עד שכל המרכיבים הופכים להיות רוטב אחד ומאוחד.
בשלב הזה מוזגים את הרוטב מעל העוף והתפו"א, משתדלים לפזר את הרוטב בצורה אחידה על כל תכולת התבנית. מכסים את התבנית היטב בנייר אלומיניום ואופים כשעה. לאחר שעה מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד חצי שעה.
עכשיו נשאר לכם רק לצלחת ולהגיש ארוחה טעימה, חמה, מזינה ומנחמת. בתאבון.