אם חשבתם שכבר טעמתם את כל סוגי ומתכוני הסלמון הקיימים בתבל, אז כדאי לכם לחשוב שוב. הנה לפניכם מתכון מרענן וטעים במיוחד לדג הסלמון, המתכון נותן לטעם הטבעי של הסלמון את מלוא הכבוד והבמה, ורק מלווה אותו ברקע עם רוטב פסטו מרענן שמוסיף לסלמון עושר טעמי עשבים רעננים. המתכון הזה מיועד ל10 מנות סלמון. התחלנו.
מרכיבים לפסטו:
- חצי חבילה עלי פטרוזיליה טרי
- חצי חבילה חבילה שמיר טרי
- 5 שיני שום
- 1/2 כוס שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- כף מלח
לקישוט לפני האפיה:
- 1/3 שקדים מולבנים פרוסים
- 1/3 גרעיני חמניה קלופים
- 1/3 גרעיני דלעת קלופים
אופן ההכנה:
הכנת הפסטו: יש לשים את השמיר והפטרוזיליה במעבד מזון, להוסיף גם את השום ולהתחיל את תהליך הטחינה.
לאחר כדקה יש להתחיל להוסיף או יותר נכון לזלוף את השמן זית לאט לאט תוך כדי טחינה עד שמגיעים לסמיכות שאוהבים, ואז מצרפים גם את שאר תבלינים.
הכנת הגרעינים לקישוט: יש לחמם מחבת ולקלות את הגרעינים עד שהם מזהיבים.
ולסיום יש למרוח את רוטב הפסטו על מנות הסלמון ומלמעלה לפזר את הגרעינים והשקדים ולאפות בתנור כ- 30 דקות בטמפרטורה רגילה.



