מי שלא אוהב עוף טוב שיקום עכשיו ויגיד! אני מניח שאף אחד לא קם. כי כולם כולל כולם אוהבים עוף משובח. ואם כבר אנחנו משוחחים ככה על עוף טוב, אז קבלו את המתכון הבא של עוף בגריל, ותתכוננו להגדיר את המונח 'עוף טוב' מחדש. אז יאלה, התחלנו לבשל?
מרכיבים למנה:
- בצל חתוך לטבעות
- 1/2 כוס קטשופ (תבחרו את הקטשופ מהחברה שאתם אוהבים)
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 כוס מים
- 2 כפות רוטב צ'ילי
- מלח לפי טעם אישי
- פלפל לפי טעם אישי
אופן ההכנה:
קודם כל הניחו את חלקי העוף על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
לאחר מכן תאדו עם מעט שמן בסיר את טבעות הבצל עד להשחמה יפה. תוסיפו לסיר את כל שאר התבלינים, תערבבו היטב, ותבשלו עד להרתחה מלאה.
בסיום ההרתחה כבו את הלהבה, ותשפכו את הציר המטריף שהתקבל בסיר היישר על חלקי העוף הממתינים להם בסבלנות בתבנית. ומעל הכול תפזרו מעט שומשום שיוסיף קריספיות וטעם לעוף.
הכניסו לתנור ותאפו לאורך כשעה וחצי על 200 מעלות חום, כאשר התבנית לא מכוסה.
בתאבון רב!