מוסקה נתפסת כמנה שקצת מורכבת להכנה, ולכן לא תמיד יש לנו כוח להיכנס לזה. אבל זה לא נכון מ2 סיבות. קודם כל לא כל כך מורכב להכין מוסקה (בטח שלא עם המתכון שלנו). ושנית, גם אם זה מעט מורכב, המנה הזאת שווה כל מאמץ. אז בואו נכין ביחד את מנת המוסקה הכי טעימה שטעמתם אי פעם.
מרכיבים למוסקה:
- 2 חצילים ארוכים
מרכיבים למלית:
- 250 ג' בשר טחון
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 ביצה
- 1 כף רסק עגבניות
- 1/2 כפית מלח
מרכיבים לטיגון:
- ביצה טרופה
- פירורי לחם
מרכיבים לרוטב:
- 1 קופסת רסק עגבניות
- 1/2 1 כוסות מים
- קורט מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה
אופן ההכנה:
קודם כל אנחנו לוקחים את החצילים ופורסים אותם לרוחב אך לא עד הסוף, נשאיר כל 2 פרוסות חציל מחוברות בקצה, הפרוסות צריכות להיות עבות יחסית ולדמות מעין סנדוויץ'.
בשלב הבא ניקח את כל מרכיבי המלית ונערבב אותם היטב ביחד, עד לקבלת מרקם אחיד וטוב. כאשר המלית מוכנה ניטול 2 כפות ממנה ונמלא איתן כל 'סנדוויץ' חצילים. לאחר מכן נהדק בזהירות את 2 חלקי החציל.
עכשיו הגיע זמן טיגון: נכין לעצמנו 2 צלחות, באחת נטרוף ביצה, ובשנייה נמזוג פרורי לחם. נטבול כל סנדוויץ' חצילים קודם כל בביצה, ולאחר מכן נצפה אותו היטב בצלחת השנייה עם פירורי הלחם. במקביל נרתיח במחבת שמן, וכאשר השמן מגיע לנקודת רתיחה נכניס לתוכו בזהירות את החצילים ונטגן אותם מכל צד עד להשחמה קלה.
להכנת הרוטב נערבב היטב את הרסק והמים, נוסיף את התיבול ונמשיך לבחוש עוד מעט. עכשיו נותר לנו רק לצקת את הרוטב המהמם על החצילים ולבשל אותם לאורך כרבע שעה.
בתאבון לכם!