אחד מהעופות היותר טעימים לנשנש זה פרגיות. הפרגית היא עסיסית ומלאה בטעמים מיוחדים וממכרים, וגם המרקם שלה הוא נימוח ונמס בפה. המתכון הבא יהיה אהוב מאוד על כל בני המשפחה, מהמבוגר ביותר ועד לקטנצ'יק המתוק. המתכון הזה הוא קל מאוד להכנה, ומביא איתו חגיגת טעמים נדירה.
מרכיבים:
פרגיות חתוכות – כמספר הסועדים, (כל שיפוד צריך להיות בין 100-120 גרם)
מכינים מירנדה:
לבחירתכם 2 סוגי מרינדות מיוחדות וטעימות.
מרינדת גריל: לשים בקערה שמן זית, תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה חריפה ומתוקה, תבלין על האש ואבקת שום. תתבלו לפי הטעם האישי שלכם, ותהיו קשובים ללב שלכם. לערבב היטב את כל המרכיבים ביחד עד לקבלת המרינדה הרצויה.
מרינדת ברביקיו: הניחו בקערה 3 שיני שום כתושות, 4 כפות דבש, 4 כפות קטשופ, 1 בצל קצוץ דק, 3 כפות שמן, מלח, פלפל שחור, ופפריקה מתוקה. לבחוש הכול ביחד היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
אופן ההכנה:
משרים את הפרגיות במרינדה שבחרתם להכין כ 40 דקות.
משפדים אותן על שיפודי עץ ומניחים בשורות בתבנית.
מזלפים מעל כל שיפוד מעט שמן קנולה.
ואופים בחום של 200 מעלות במצב גריל לאורך כ20 דקות עד לקבלת צבע שזוף יפה בכל צדדי הפרגית.