8 פלפלים
לשטוף, להסיר את הכיפה ולרוקן מהגרעינים, לשמור את הכיפה בצד.
רכיבים למילוי:
2 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ דק
200 גר' בשר טחון
1/2 1 כוסות אורז
2 עגבניות בשלות מגוררות גס
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
– לחמם בסיר שטוח גדול את השמן (גודל הסיר שיכנסו אח"כ כל הפלפלים זה לצד זה בשכבה אחת)
– להזהיב את הבצל
– להוסיף את הבשר והאורז ולטגן תוך כדי בחישה כ-5 דקות
– מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב
– מעבירים את התערובת לקערה ומצננים
ממלאים את הפלפלים במלית ומניחים בשכבה אחת בסיר.
לרוטב:
2 כוסות מים
4 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
6 שיני שום קצוצות
2 כפיות שמן זית
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
לערבב ולשפוך מעל הפלפלים ולבשל על אש נמוכה,
לקראת סוף הבישול להניח מעל כל פלפל את הכיפה.