גם מי שכבר אכל בחייו דבר אחד או שתיים, לא יוכל לוותר על כנפיים עוף. החלק הזה בעוף הוא אמנם קטן בגודלו, אבל הוא אולי החלק הכי טוב בעוף כולו. הוא שומני ועסיסי, רווי בטעמים, ונימוח בפה. המתכון הבא מביא את טעם הכנפיים לנקודת שיא, ומוציא מהכנפיים את המקסימום. אז בואו נעוף על מנת הכנפיים.
מרכיבים – עוף (5 מנות):
- 20 כנפי עוף חצויות
- 300 גרם קמח
- 1 ליטר שמן קנולה
מרכיבים – רוטב:
- 500 גרם צ'ילי מתוק
- 200 גרם צ'ילי חריף
- 20 גרם סויה
- 20 גרם חומץ
- 2 בצל ירוק קצוץ
- חופן כוסברה קצוצה
- 1 כפית שום קצוץ
- 1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ
- 1/2 כפית סוכר
- 150 גרם מרגרינה
אופן הכנה:
הכנת הכנפיים: שמים מים בסיר ומביאים להרתחה, כאשר המים מבעבעים היטב מוסיפים את הכנפיים לסיר ומבשלים למשך 25 דקות על אש בינונית.
בתום זמן הבישול מוציאים את הכנפיים מהמים בזהירות, מיבשים אותן ומקמחים היטב מכל הצדדים.
ובמקביל מחממים שמן בסיר טיגון וממתינים לרתיחה.
מטגנים בסיר את הכנפיים היטב מכל הצדדים עד לקבלת צבע זהוב יפהפה.
מוציאים את הכנפיים בזהירות מניחים על נייר סופג, ומפזרים מלח דק מעל.
הכנת הרוטב: שמים בסיר את כל המרכיבים של הרוטב למעט המרגרינה ומביאים אותם לרתיחה.
כאשר תכולת הסיר מבעבעת מוסיפים את המרגרינה ומערבבים היטב עד שהיא מומסת לחלוטין. ומורידים מהאש.
מערבבים בקערה גדולה את הכנפיים המטוגנות והרוטב ביחד.
מניחים על צלחת הגשה את הכנפיים הטבולות ומגישים אותן לסועדים המאושרים.
את הכנפיים מומלץ להגיש לצד אורז לבן. או פחמימה אחרת שאתם מחבבים.